Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Receptek 6 hónapos kortól képes leírás - Baba receptek.tlap.hu
részletek »

Receptek 6 hónapos kortól - Baba receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: baba-receptek.tlap.hu » Receptek 6 hónapos kortól
Keresés
Találatok száma - 11 db
AnyaBarát babakonyhája

AnyaBarát babakonyhája

Milyen ételekkel kezdjük, milyen mennyiségben a hozzátáplálást? Hogyan készítsük el az első ételeket? Gyümölcs és zöldségpüré receptek, leírással, fotókkal az AnyaBarát konyhája weboldalon. Meríts ötleteket, formáld Te is az oldalt!

Babakonyha 6-7 hónapos babáknak

Babakonyha 6-7 hónapos babáknak

A weboldalon 6-7 hónapos babák hozzátáplálásához találsz gyakorló anyukák által beküldött baba recepteket. A leírásból a hozzávalókon és az elkészítésen kívül információt kapsz arra vonatkozóan is, mennyi időt vesz igénybe az étel elkészítése. Ha kérdésed van az elkészítéssel kapcsolatban, vagy éppen a tapasztalataidat szeretnéd megosztani másokkal a hozzászólások között megteheted. Látogass a honlapra, próbáld ki a recepteket és saját receptjeidet oszd meg az oldal látogatóival.

Csirkehús püré, burgonyával

Csirkehús püré, burgonyával

A hozzátáplálás kezdetekor javasolt az ételt először pürésíteni, és néhány hét után villával összetörni. Ne keseredjünk el, ha kezdetben a gyerek csak 1-2 kanállal eszik az ételből. A recept 6-8 hónapos babáknak ajánlott

Édeskömény tea almalével

Édeskömény tea almalével

Főzzünk egy bögre édeskömény teát és adjuk hozzá 1 finom édes alma (pl. Starking) levét (gyümölcscentrifugán kifacsart). Én 1:1 arányban szoktam keverni a teát és az almalevet, és cukrot nem is adok hozzá, mert az almától elég édes lesz.

Főzelékek

Főzelékek

A csecsemőknek készülő főzelékekhez szinte bármilyen zöldségfélét felhasználhatunk (a babot, lencsét, káposztát kivéve). A legkisebbeknek ajánlott a krumpli, répa, sütőtök, paradicsom, később, a baba ízlésének megfelelően adhatunk sóskát, spenótot, tököt, karfiolt, karalábét, kelkáposztát, sárga- és zöldborsót, zöldbabot. A zöldséget apró darabokra vágjuk (ha nem krumplifőzeléket készítünk, az egyéb zöldségfélékből készült főzeléket is krumplival sűrítjük, tehát a répafőzelék alapanyaga: fele répa, fele krumpli stb.), és annyi vízben, ami ellepi, puhára pároljuk. A főzővizet is felhasználva anyatejjel vagy tápszerrel pépesítjük. Nagyobb csecsemőknek 1 kávéskanál margarinnal dúsíthatjuk, csipetnyi sóval, cukorral vagy vegetával ízesíthetjük.

Hirdetés
Paradicsomos sütőtökpüré

Paradicsomos sütőtökpüré

Nem pusztán receptről van szó. A dietetikus ajánlása szerint a paradicsomos sütőtökpüré Vasban, C-vitaminban és káliumban gazdag bébiétel. A színe és a sütőtök miatti édeskés íze miatt a babák szeretni szokták. A recept leírása és elkészítése mellett a tápanyagtartalomról részletes tájékoztatót találsz.

Rizses répafőzelék

Rizses répafőzelék

A répát megpucolás után felrakjuk főzni. Nem kell elfőzni, hamar puhul. Közben a rizst a szokott módon megfőzzük. Összevegyítjük a kettőt, és valamilyen zöldfűszerrel (petrezselyem, lestyán) ízesítjük. Kisebb gyerekeknek pépesítjük, ha nagyobb, akkor csak villával összetörve adjuk. Ha már ehet sajtot a baba, akkor reszelhetünk bele.

Spenótfőzelék krumplival

Spenótfőzelék krumplival

A spenótot főzzük meg, egészen kevés fokhagymakrémet nyomjunk bele. Alaposan forraljuk össze az egész főzeléket. Közben hámozzuk meg és vágjunk karikákra két szem krumplit, majd vízben főzzük puhára. A legvégén a spenótfőzeléket és a főtt krumplit turmixoljuk össze.

Tanácsok, receptek 6 hónapos kortól

Tanácsok, receptek 6 hónapos kortól

A baba étkezésében hat hónapos kor körül némi változás észlelhető. Kiszámíthatatlan, hogy mennyit eszik, és ha nem tudjuk elegendő anyatejjel jóllakatni, elérkezettnek látszik az idő, hogy megismertessük új ízekkel, más halmazállapotú ételekkel is. A szoktatást lépésről lépésre kell elkezdeni, ügyelve arra, hogy gyarapodása továbbra is folyamatos maradjon. További információért és receptekért látogass el a honlapomra!

Hirdetés
Tepsis krumpli

Tepsis krumpli

Tapasztalatom szerint a gyerekek sokkal hálásabbak a sült zöldségekért, amelyek édesebbek, ízesebbek lesznek, mintha csak simán vízben párolnánk őket. Így már olyan igazi étel kinézete van, azt pedig nagyon szokták díjazni a kicsik, főleg ha látják, hogy a többiek körülöttük nem pempőt esznek. Felnőtteknek könnyű ebédnek, vacsorának ajánlom, diétához is ideális.

Zöldségek csirkehússal

Zöldségek csirkehússal

A csirkemellet 3-4 db 1x1 cm-es kockára vágjuk. A hozzávalókat megpároljuk. Ha párolóedényt használunk, akkor érdemes alulra a húst rakni, majd a nagyobb darab zöldségeket, végül az apró kockára vágottakat. Néhány perc alatt puhára pároljuk, és a párolólevet felhasználva leturmixoljuk. Adható: 6 hónapos kortól (kivéve a zöldborsó, ha a vegyes zöldségben az is van, akkor csak 7-8 hótól)

Tuti menü