Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Receptek 4 hónapos kortól képes leírás - Baba receptek.tlap.hu
részletek »

Receptek 4 hónapos kortól - Baba receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: baba-receptek.tlap.hu » Receptek 4 hónapos kortól
Keresés
Találatok száma - 3 db
Finomságok 4-6 hónapos babáknak

Finomságok 4-6 hónapos babáknak

Ahogy fokozatosan bevezetjük a szilárd ételek fogyasztását a baba étrendjébe, megkezdjük az elválasztás természetes folyamatát. Ez általában 4 és 6 hónapos kor között történik, de természetesen, mivel minden baba egyedi módon fejlődik és növekszik, ne erőltessünk semmit! Az elválasztással kapcsolatos kérdéseiddel fordulj bizalommal a védőnőhöz és a gyerekorvoshoz! Most néhány egyszerű, egészséges, könnyű receptet javasolunk, erre a korai időszakra!

Főzés a babának

Főzés a babának

Néhány ötlet, egyszerű recept a baba táplálásához, első ételeinek elkészítéséhez. 4 hónapos kortól adható ételek. Ha magunk vásároljuk meg a főzéshez szükséges hozzávalókat, és készítjük el a baba ételét, elkerülhetjük, hogy az ennivalóval adalékanyagok is bekerüljenek a baba szervezetébe. Kellő figyelmet fordítsunk arra, hogy minél változatosabban főzzünk. Ezzel elérhetjük -remélhetőleg -, hogy gyermekünk nem lesz válogatós, és szívesen eszi meg a legkülönbözőbb ételeket.

Receptek 4-6 hónapos babáknak

Receptek 4-6 hónapos babáknak

4-6 hónapos korban elsősorban gyümölcsleveket és pépeket érdemes adni a babának, de megpróbálkozhatunk már egyes főzelékekkel is. A pépek mindig az ebben a korban már fogyasztható gyümölcsökből-zöldségekből készüljenek. Gyümölcsök esetében érdemes nyersen turmixolni őket, esetleg egy kis anyatejjel keverve. Bizonyos gyümölcsöket főzhetünk, párolhatunk is, például az almát meg lehet sütni sütőben és úgy turmixolni a picinek, a sütőtököt pedig süthetjük vagy főzhetjük is, és ezt követően turmixolhatjuk össze.

Tuti menü